Hulp thuis

Maak je je zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van jouw kind? Dan is het fijn dat je kunt terugvallen op iemand die je verder helpt. Als het even niet lekker loopt, gaan wij met elkaar aan de slag om de situatie beter onder controle te krijgen. 

Hulp in het gezin

We sluiten zoveel mogelijk aan bij jullie dagelijks leven. We komen bijvoorbeeld bij je thuis, naar school of naar de sportvereniging. Wij geven jullie tips en handvatten, zodat jullie op eigen kracht weer verder kunnen.

Balans thuis herstellen

Niet alle problemen zijn even makkelijk op te lossen. Misschien maak je je ook zorgen over jouw eigen rol in het gezin. Of is er sprake van verslaving of zijn er geldproblemen. Allemaal zaken die de balans in je gezin ernstig kunnen verstoren. 

Wij doen er alles aan om die balans te herstellen en om ervoor te zorgen dat jouw kind(eren) thuis kunnen blijven wonen. Om de uithuisplaatsing van kind(eren) te voorkomen heeft Jeugdformaat een deskundig team dat internsief samen met jou en jouw gezin aan de slag gaat om de problemen die er zijn op te lossen. 

Tijdelijke opvang bij crisissituaties

Ook bij acute crisissituaties staan wij klaar om te helpen. Als blijkt dat de veiligheid van je kind(eren) in gevaar is, dan bieden wij de mogelijkheid om je kind(eren) tijdelijk ergens anders op te vangen. Bijvoorbeeld bij een pleeggezin of in een logeerhuis van Jeugdformaat.

Meer weten? Stel je vraag via email.